شاید شما نیز کودکانی را دیده باشید که دائما در حال صحبت کردن هستند و یا والدینی را دیده باشید که از پر حرفی کودک خود شکایت می کنند. اگر شما نیز جزو والدینی هستید که از پر حرفی کودک خود ناراحت هستید. بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در ابتدا باید بدانید که کودکان در یک بازه سنی دائما در رابطه با محیط و اتفاقات اطراف خود سوال می پرسند. این موضوع کاملا طبیعی است و نمی توانید آن را پرحرفی کودکان تلقی نمایید. اما در برخی از مواقع ممکن است کودک شما در رابطه با همه چیز به طور طولانی مدت و مکرر صحبت نماید. در این صورت می توانید او را کودک پرحرف بنامید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با دلایل پرحرفی کودکان بیشتر آشنا کنیم.
علت پرحرفی کودکان
برای اینکه بدانید چگونه باید با کودک پرحرف برخورد نمایید، در ابتدا باید بدانید که علت پرحرفی کودک شما چیست؟ پرحرفی کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که شناخت آن ها تاثیر بسیار بالایی در تعیین نحوه برخورد با کودک پر حرف دارد. اگر شما نیز دارای کودکی هستید که دائما در حال صحبت کردن است. بهتر است ریشه این پرحرفی را پیدا کنید. از مهم ترین دلایل پرحرفی کودکان می توان به موارد زیر اشاره نمود.
فکر کردن با صدای بلند:
برخی از کودکان در سنین پایین، زمانی که می خواهند به موضوعی فکر کنند، آن را بلند به زبان می آورند. بنابراین قصد صحبت با کسی را ندارند و تنها می خواهد موضوعات را در ذهن خودشان مرور نمایند. این نوع از حرف زدن به رشد فکر کودکان کمک خواهد نمود.
بیش فعالی:
یکی دیگر از دلایل پرحرفی کودکان ابتلای آن ها به بیماری بیش فعالی است. که موجب می شود تا کودک بخواهد برای جلب توجه اطرافیان و تخلیه نمودن انرژی خود از حرف زدن استفاده نماید.
هوش بالا:
از دیگر دلایل پرحرفی کودکان هوش بالای آن ها است. که باعث می شود تا کودک برای پیدا نمودن استعدادهای خود و حلاجی نمودن اتفاقات اطراف بیشتر از سایر همسالان خود صحبت کند.
حسادت:
یکی از بدترین دلایل پرحرفی کودکان حسادت نمودن آن ها به دوستان، خواهر و برادر و ... است. معمولا والدینی که به تازگی صاحب فرزند دوم شده اند، بیشتر از سایرین از پرحرفی فرزند اول خود گلایه دارند. دلیل این پرحرفی احساس خطر کودک نسبت به علاقه بیشتر والدین به فرزند دوم است.
ترسیدن:
ترس از تاریکی در کودک، ترس تنهایی و ... نیز موجب پرحرفی او پیش از خواب می شود.
تقلید از والدین:
معمولا کودکانی که پدر و مادر آن ها زیاد صحبت می نمایند، برای تقلید از والدین و شبیه شدن به آن ها زیاد حرف می زنند. بنابراین والدینی که خودشان زیاد صحبت می کنند، معمولا فرزندان پرحرفی نیز دارند.
نحوه برخورد با کودک پر حرف چیست
پس از شناخت دلایل پرحرفی کودکان می توانید با توجه به دلیل اصلی پرحرفی کودک خود، مناسب ترین روش را برای نحوه برخورد با او انتخاب نمایید. به طور کلی از مناسب ترین روش های برخورد با پرحرفی کودکان می توان به موارد زیر اشاره نمود.
۱برنامه ریزی برای صحبت کردن با کودک:
اگر به دلایل مختلفی نظیر شاغل بودن، نمی توانید تمام وقت خود را برای کودکان صرف کنید. بهتر است زمانی را در طول روز مشخص نمایید، که با کودک صحبت کنید. در این زمان تمام حواس خود را به کودک بدهید و با دقت به حرف های او گوش کنید. فراموش نکنید که کودکان دقیقا احساس می کنند که به آن ها گوش می دهید یا اینکه حواستان جای دیگری است. به همین دلیل ارتباط چشمی خود را با او قطع نکنید. پس از مدتی به طرز شگفت آوری پرحرفی او کم خواهد شد.
۲به او آموزش دهید:
یکی دیگر از راهکارهای مقابله با پرحرفی کودکان این است که به او یاد بدهید که باید آرام و کوتاه صحبت کند. به طور مثال به او بگویید، پس از عنوان کردن موضوع مکث کند تا فرد مقابل بتواند جواب او را بدهد.
۳برای او سرگرمی ایجاد کنید:
یکی از دلایل پرحرفی کودکان عدم تخلیه انرژی آن ها است. به همین دلیل می توانید با ثبت نام کردن آن ها در کلاس های ورزش کودک و یا فکری کودکان را تشویق کنید که انرژی خود را در موضوعات بهتری تخلیه نمایند.
۴از مشاور کودک کمک بگیرید:
بهترین روش برای برخورد با پرحرفی کودکان این است که از مشاور کودک بخواهید شما را در این کار راهنمایی کند. او با تجربه و تخصصی که در این زمینه دارد، راهکارهای موثری را در اختیار شما قرار خواهد داد.
مزایای پرحرفی کودک:
بسیاری از والدین می خواهند بدانند که پرحرفی کودکان چه معایبی دارد و یا اینکه آیا می تواند تاثیر مثبتی در زندگی کودک داشته باشد یا خیر؟ در این جا برخی مزایای آن را مشاهده می کنید.
کودکانی که زیاد حرف می زنند، معمولا مهارت های کلامی بهتری نسبت به همسالان خود دارند.
کنجکاوی این کودکان موجب می شود تا برای دستیابی به خواسته های خود در زندگی بیشتر تلاش کنند.
این کودکان در اکثر مواقع بهتر از دوستان خود مطالب را درک می نمایند.
مهارت های اجتماعی قوی تر و مشارکت بهتر از دیگر مزایای پرحرفی این کودکان است.
کودکان پرحرف انرژی بیشتری برای حرف زدن و سخنرانی کردن دارند.
می توانند در آینده پدر و مادرهای داناتر و پرانرژی تری باشند.
به راحتی می توانند احساسات خود را بیان نموده و والدین را به متوجه خواسته خود کنند.
اعتماد به نفس کودکان پرحرف بالاتری بوده و معمولا خجالتی نیستند.
معایب پرحرفی کودکان:
پرحرفی کودکان معایبی نیز داشته که در این جا توضیح داده شده است. به هیچ عنوان کودکانی که پر حرف هستند را تنبیه بدنی نکنید و یا با آن ها در جمع بلند صحبت نکنید. زیرا این کارها نه تنها موجب کاهش پرحرفی کودک نمی شود. بلکه می تواند مشکلات جدی تری را نیز برای او ایجاد نماید.
معمولا اطرافیان به خصوص والدین از پرحرفی نمودن کودکان کلافه می شوند.
قطع کردن صحبت های دیگران و صحبت کردن میان حرف آن ها
تند تند صحبت کردن و نامفهوم حرف زدن
مضطرب و عصبی شدن کودک به دلیل قطع نمودن حرف او و تمرکز برای حرف زدن طولانی مدت و سریع
حرف زدن در مکان و زمان نامناسب
افزایش احتمال برخورد فیزیکی والدین با کودک به دلیل حرف زدن در مکان نامناسب و یا اعتراض های اطرافیان
سوالات متداول
1- ✔️ علت پرحرفی کودکان چیست؟
✔️ پرحرفی کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که شناخت آن ها تاثیر بسیار بالایی در نحوه برخورد دارد که در متن مقاله مطرح شده است.
2- ✔️ نحوه برخورد با کودک پر حرف چیست؟
✔️ پس از دریافت علت پرحرفی می توانید مناسب ترین روش را برای نحوه برخورد با او انتخاب نمایید که در متن مقاله شرح داده شده است.
3- ✔️ مزایای پر حرفی کودک چیست؟
✔️ پر حرفی کودکان در کنار معایبی که داشته مزایایی نیز از جمله تقویت مهارت ارتباطی دارد که در متن مقاله توضیح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله اما لزوما نه