اختلال بی اشتهایی عصبی (Anorexia) نوعی اختلال غیر طبیعی در بدن است که معمولا سلامت و گاهی جان افراد را به خطر می اندازد. بسیاری از افراد برای رسیدن به اندام زیبا و خوش فرم از غذا خوردن امتناع می کنند تا به وزن طبیعی و ایده آل برسن؛ اما در حقیقت این کار آسیب های زیادی به بدن وارد می کند.
بی اشتها کردن خود نسبت به غذا خوردن نوعی اقدام غیر طبیعی است که بدن را با مشکلات بسیار زیادی روبرو می کند. اگر می خواهید با جزئیات این اختلال در بدن آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
بی اشتهایی عصبی چیست
اختلال بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا شیوه غلط و بد غذا خوردن است. این اختلال تغذیه که به نوعی خود گرسنگی محسوب می شود، باعث کاهش وزن غیر طبیعی و سبک ناسالمی از زندگی می شود.
1ترس از اضافه وزن
اصلی ترین نگرانی کسانی که به اختلال بی اشتهایی عصبی مبتلا هستند، ترس از اضافه وزن است. در این اختلال افراد به دلیل ترس از چاقی و اضافه وزن، خودشان را مجبور به نوعی خود گرسنگی می کنند تا اندامی لاغر داشته باشند. اما این خود گرسنگی یکی از بدترین نوع لاغری و جلوگیری از اضافه وزن است.
2حذف وعده های غذایی
حتی در رژیم های لاغری نیز هیچ یک از وعده های غذایی حذف نمی شوند. اما کسانی که با اختلال بی اشتهایی عصبی مبتلا هستند، برای رسیدن به لاغری و لاغر ماندن، یک یا دو وعده غذایی را حذف می کنند و از خورد غذا در این وعده ها امتناع می کنند.
3اندازه گیری وزن
کسانی که با بی اشتهایی عصبی دست و پنجه نرم می کنند، مدام وزن خود را اندازه گیری می کنند تا مبادا کوچکترین اضافه وزنی داشته باشند. این موضوع باعث به وجود آمدن استرس و پیامدهای منفی ناشی از استرس در بدن می شود. به همین علت این افراد ناخواسته عصبی و پرخاشگر می شوند و دائما با خودشان درگیر هستند.
علت اختلال بی اشتهایی عصبی
کسانی که اختلال بی اشتهایی عصبی دارند، در واقع به نوعی مشکل روحی و روانی مبتلا هستند. به همین علت خودشان را در غذا خوردن محدود می کنند و باعث از پای درآمدن خودشان می شوند. اما خوب است تا بدانید علت بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا در افراد چیست؟ در ادامه علت به وجود آمدن این اختلال را برایتان عنوان می کنیم.
کمال گرایی
یکی از دلایل بروز بی اشتهایی عصبی، کمال گرایی است. بسیاری از افراد می خواهند همیشه در درجه و مرتبه ای باشند که دیگران هیچ ایرادی از آنها نگیرند. این افراد کمال گرا برای رسیدن به سرحد کمال، در حق خودشان ظلم می کنند تا در نظر دیگران خوب و بدون عیب دیده شوند. به همین علت به بی اشتهایی عصبی مبتلا می شوند؛ بدون اینکه حتی خودشان متوجه این موضوع شوند.
ژنتیک
یکی دیگر از دلایل ابتلا به اختلال بی اشتهایی عصبی، ژنتیک است. ژنتیک یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر بی اشتهایی عصبی است. در صورتی که یکی از افراد خانواده سابقه ابتلا به این اختلال را داشته باشند، ممکن است سایر افراد خانواده نیز به این اختلال مبتلا شوند.
وسواس فکری
کسانی که با اختلالات و مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم می کنند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بی اشتهایی عصبی هستند. نوعی وسواس فکری دلیل اصلی به وجود آمدن این اختلال در بدن است. کسانی که مدام ترس از چاق شدن دارند و خودشان را اذیت می کنند تا لاغر بمانند، به این اختلال مبتلا هستند.
اعتماد به نفس پایین
یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن اختلال بی اشتهایی عصبی، اعتماد به نفس پایین است. کسانی که اعتماد به نفس کافی ندارند، ممکن است با هر انتقادی از سوی دیگران، از غذا خوردن صرف نظر کنند و به هر قیمتی خودشان را مجبور کنند تا لاغر شوند.
تاثیر پذیری از تبلیغات منفی
از دیگر دلایل ابتلا به اختلال بی اشتهایی عصبی، تاثیر پذیری از تبلیغات منفی در مورد لاغری است. بسیاری از این تبلیغات کاملا بی پایه و اساس هستند اما متاسفانه کسانی که کم و بیش با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند، با مشاهده این تبلیغات برای خود گرسنگی مصمم تر می شوند.
راه های درمان بی اشتهایی عصبی
در صورتی که به اختلال بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا مبتلا هستید، باید به فکر راه درمان آن باشید. زیرا اگر جلوی این اختلال گرفته نشود، بدن با اسیب ها و مشکلات بسیار جدی روبرو می شود. در ادامه یک سری راهکار برای درمان این اختلال برایتان عنوان می کنیم.
اعتماد به نفستان را تقویت کنید
یکی از راه های درمان اختلال بی اشتهایی عصبی، افزایش اعتماد به نفس است. اگر به این اختلال مبتلا هستید، بهتر است تا به این باور برسید که شما به اندازه کافی خوب هستید و نیاز به تایید دیگران ندارید. با تقویت اعتماد به نفس سعی کنید از شر ذهنیت های منفی که شما را وادار به خود گرسنگی می کنند خلاص شوید.
استفاده از طب سنتی
از دیگر راه های درمان بی اشتهایی عصبی، کمک گرفتن از طب سنتی است. در صورتی که به این اختلال مبتلا هستید، می توانید به سراغ طب سنتی بروید و از گیاهان دارویی که شادی و نشاط آور هستند، استفاده کنید. همچنین می توانید تحت درمان با طب سنتی قرار بگیرید تا با استفاده از راهکارهای مطرح در این طب کهن، این اختلال را درمان کنید.
تغییر سبک زندگی
بهتر است برای درمان این اختلال سبک زندگی تان را کمی تغییر دهید. ورزش کنید، آب بنوشید، از رژیم غذایی سالم استفاده کنید و خودتان را به این باور برسانید که سبک زندگی شما سالم است و جای نگرانی وجود ندارد. با این تغییر و تحول در سبک زندگی می توانید به موفقیت برسید و این اختلال را در وجودتان شکست دهید.
به یک درمانگر مراجعه کنید
در صورتی که احساس کردید اختلال بی اشتهایی عصبی برایتان به یک معضل بسیار بزرگ تبدیل شده است، می توانید به یک درمانگر و روانشناس مراجعه کنید تا با استفاده از راهکارهای رایج، این اختلال را درمان کنید. به خاطر داشته باشید، نیمی از دلایل بروز این اختلال در بدن به مشکلات روحی و روانی بستگی دارد. بنابراین تا زمانی که درگیری روحی دارید و نمی توانید از این درگیری ها رها شوید، قطعا قادر به درمان این اختلال هم نخواهید بود.
سوالات متداول
1- ✔️ بی اشتهایی عصبی چیست؟
✔️ اختلال بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا شیوه غلط و بد غذا خوردن بوده و از اختلالات تغذیه است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علت اختلال بی اشتهایی عصبی چیست؟
✔️ کسانی که اختلال بی اشتهایی عصبی دارند، در واقع به نوعی مشکل روحی و روانی مبتلا هستند که در متن مقاله علت آن هست.
3- ✔️ راه های درمان بی اشتهایی عصبی چیست؟
✔️ اگر جلوی این اختلال گرفته نشود بدن با اسیب های بسیار رو به رو می شود بنابراین باید به درمان آن پرداخت که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: بله