آیا تا به حال در مورد اختلال پرخوری چیزی شنیده اید؟ حتما افرادی را در اطرافتان دیده اید که برای تخلیه هیجانات منفی و عصبانیت خود، پرخوری می کنند. شاید گمان کنید این اتفاق کاملا تحت کنترل افراد باشد اما در حالی که این چنین نیست. پرخوری نوعی اختلال است که افراد به آن دچار می شوند.
این اختلال به دلایل مختلفی رخ می دهد و روش های درمانی متعددی نیز دارد. به همین منظور ما در این بخش سعی داریم تا این اختلال را برای شما توضیح دهیم. همچنین علت پرخوری و راه درمان آن را نیز بیان کنیم. با ما همراه باشید.
پرخوری چیست
یکی از شایع ترین مشکلات و اختلالات در دنیا، اختلال پرخوری است. این اختلال برای تخلیه انرژی منفی افراد، آنها را وادار به پرخوری می کند. اما در حقیقت افراط در پرخوری مشکلات متعددی را برای افراد به وجود می آورد. اگر کنجکاو هستید تا بدانید افرادی که با اختلال افراط در غذا خوردن روبرو هستند، چه کارهایی انجام می دهند و چه ویژگی هایی دارند، به موارد زیر توجه کنید.
1اختلال پرخوری از 12 سالگی شروع می شود
به طور کلی این اختلال زیاد خوردن غذا از سن 12 سالگی آغاز می شود و گاهی شاید تا پایان عمر با افراد همراه باشد. 1.5 درصد زنان و 1 درصد مردان در سراسر دنیا به این اختلال مبتلا هستند. معمولا این افراد بیشتر وقت خود را صرف خوردن غذا و مواد غذایی می کنند. گاهی ممکن است در فکر فرو روند و اصلا متوجه حجم غذایی که می خورند، نباشند.
2افراد مبتلا، دارای وزن متوسط هستند
شاید گمان کنید کسانی که با اختلال پرخوری درگیر هستند، وزن بسیار بالایی دارند؛ اما در واقع این چنین نیست. این افراد اغلب دارای وزن متوسطی هستند. زیرا پرخوری آنها از روی عصبانیت می باشد و ممکن است مواد غذایی که مصرف می کنند، هرگز جذب بدنشان نشود. به همین علت اغلب افراد پرخور، وزن متوسطی دارند و دارای مشکل چاقی نیستند.
3به پرخوری عادت دارند
معمولا بسیاری از کسانی که با اختلال پرخوری عصبی درگیر هستند، به این کار عادت دارند. حتی گاهی ممکن است افراط در غذا خوردن برای آنها به اعتیاد به غذا تبدیل شود! ممکن است این افراد پس از پرخوری احساس پشیمانی کنند و به دنبال راهی برای سوزاندن کالری های دریافتی شان باشند. اما از آنجایی که این کار برایشان به یک عادت تبدیل شده است، نمی توانند دست از آن بکشند. به همین علت شاید گاهی مخفیانه و دور از چشم دیگران پرخوری کنند. این وضعیت تا زمانی که درمان زیاد خوردن غذا صورت نگیرد، همواره با افراد همراه است.
علت اختلال پرخوری چیست
حال که با اختلال غذا پرخوری آشنا شدید، بهتر است تا بررسی کنیم که اصلا چرا این اختلال در بدن به وجود می آید. قطعا بسیاری از شما کنجکاو هستید تا در مورد علت های پرخوری اطلاعات موثقی به دست بیاورید. به همین علت بهتر است تا موارد زیر را با دقت مطالعه کنید.
سابقه خانوادگی
یکی از علت های بروز اختلال زیاد خوردن غذا در افراد، سابقه خانوادگی است. در صورتی که یکی از اعضای نزدیک خانواده مانند پدر، مادر، خواهر و یا برادر به این اختلال مبتلا شده باشند، قطعا شما بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این اختلال قرار می گیرید. تقریبا حدود چهار برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به افراط در غذا خوردن قرار خواهید گرفت. زیرا در بین افراد خانواده تان، سابقه ابتلا به این اختلال وجود دارد.
عزت نفس پایین
از دیگر دلایل ابتلا به اختلال پرخوری عزت نفس پایین است. گاهی اوقات ممکن است افراد در شرایط بحرانی و وضعیت بد روحی و روانی قرار بگیرند. این شرایط قطعا باعث کاهش عزت نفس در افراد می شود. به همین علت ممکن است افراد به این اختلال مبتلا شوند.
خصوصیات و ویژگی های اخلاقی
گاهی اوقات ممکن است اختلال پرخوری به دلیل خصوصیات و ویژگی های اخلاقی خاص در افراد پیدا شود. خصوصیاتی مانند بدبینی، شکاکی، ترس، کمرویی، سختگیری و.... همگی جزو خصوصیات اخلاقی هستند که باعث بروز این اختلال دردسر ساز در بدن می شوند.
مشکلات روحی و روانی
یکی دیگر از علت های ابتلا به اختلال پرخوری ، مشکلات روحی و روانی است. مشکلاتی همچون استرس، اضطراب، سابقه سوء استفاده جنسی، سوء استفاده جسمی، سوء مصرف مواد و... همگی مشکلات و تنش های روحی و روانی برای افراد به وجود می آورند که در نهایت ممکن است اختلال پرخوری در آنها بروز پیدا کند.
درمان اختلال پرخوری
اختلال پرخوری مشکلی است که به سادگی و با یک یا دو بار غذا نخوردن حل نمی شود. بلکه باید به فکر درمان آن باشید. درمان این اختلال با کمک راه های ساده ای ممکن است. به شرط اینکه افراد برای درمان و ترک این مشکل مایل باشند. در صورتی که با راهکارهای ساده این مشکل برطرف نشد، بهترین راه مراجعه به یک روانشناس یا درمانگر است.
ورزش و مدیتیشن انجام دهید
یکی از اصلی ترین دلایل به وجود آمدن اختلال پرخوری، استرس و اضطراب است. به همین علت راه درمان این مشکل ورزش کردن و انجام مدیتیشن است. ورزش و مدیتیشن، استرس و اضطراب را برطرف می کند و باعث رهایی از احساسات منفی می شود. اگر پرخوری دارید، ورزش کنید.
آب بنوشید
از آنجایی که اختلال پرخوری در واقع بدن را به دریافت غذای اضافی مجبور می کند، بهتر است تا با نوشیدن آب، نیاز به غذا خوردن را از خود دور کنید. به خاطر داشته باشید شما باید وعده های غذایی اصلی تان را کامل میل کنید. اما در خصوص وعده های اضافی و پرخوری می توانید از آب کمک بگیرید.
رژیم غذایی سالم داشته باشید
بسیاری از مواد خوراکی و غذایی، جزو مواد غذایی ناسالم به حساب می آیند. به عنوان مثال شیرین کننده ها و نوشیدنی های گازدار هم ناسالم هستند و هم به چاقی و افزایش وزن کمک می کنند. بهتر است تا رژیم غذایی شما مملوء از مواد غذایی سالم و مفید باشد. این راهکار باعث از بین رفتن میل به مصرف شیرینی جات و غذاهای چرب و مضر می شود. مصرف سبزیجات و میوه جات را بیشتر کنید.
روان درمانی
گاهی ممکن است اختلال پرخوری تا حدی پیشرفت کرده باشد که شما نتوانید با استفاده از راهکارهای بالا آن را درمان کنید. در این صورت بهتر است تا به مشاوره روان شناسی بروید تا ریشه های اصلی ابتلا به این بیماری مشخص شود و سپس درمان صورت بگیرد.
سوالات متداول
1- ✔️ اختلال پرخوری چیست؟
✔️ یکی از شایع ترین مشکلات و اختلالات در دنیا، اختلال پرخوری است که در متن مقاله توضیح کامل آن داده شده است.
2- ✔️ علت اختلال پرخوری چیست؟
✔️ یکی از علت های بروز اختلال پرخوری در افراد، سابقه خانوادگی است که در متن مقاله همراه با باقی موارد شرح داده شده است.
3- ✔️ درمان پرخوری چیست؟
✔️ اختلال و بیماری پرخوری مشکلی است که به سادگی و با یک یا دو بار غذا نخوردن حل نمی شود و نیاز به درمان دارد که در متن مقاله مطرح شده است.
پاسخ مشاور: روانشناس زیرا مشکل روانی است