همانطور که می دانید برخی از کودکان در سنین مختلف عادت به مکیدن انگشتان خود دارند . آیا مکیدن انگشت در هر سنی طبیعی می باشد ؟ تا به حال به این فکر کرده اید که چرا برخی از کودکان انگشت خود را می مکند ؟ انگشت مکیدن آیا یک اختلال در دوران کودکی به حساب می آید ؟
می توان گفت انگشت مکیدن یکی از عادت های ارضا کننده در کودکان می باشد که اغلب کودکان به آن دچار هستند . البته لازم به ذکر است بدانید که انگشت مکیدن در کودکی مشکلی ندارد اما اگر این عادت به سنین 5 تا 6 سالگی برسد نیاز به درمان دارد و باید به آن رسیدگی شود .
برخی از کودکان در زمان گرسنگی و یا حتی تشنگی انگشت خود را می مکند زیرا علاوه بر ارضا نیازهایشان ، باعث می شود که مکیدن پستان را نیز یاد بگیرند و علاوه بر این ها به کودک احساس آرامش می دهد .
انگشت مکیدن در کودکان
اغلب والدین تصور می کنند که کودکان تنها زمان دندان درآوردن دستشان را در دهانشان می کنند اما اینطور نیست . انگشت مکیدن کودکان یکی از کارهای ابتدایی است که آن ها انجام می دهند ، کودکان نه تنها انگشت خود را بلکه هر چیزی که در محیط پیرامون قرار دارد را در دهانشان می کنند .
اغلب کودکان انگشت شست خود را می مکند اما برخی دیگر نیز ممکن است تمام انگشتان خود و یا حتی مچ دست خود را نیز در دهان خود کنند اما می توان گفت مکیدن انگشت شست در کودکان بیشتر دیده می شود .
از علل اصلی مکیدن انگشت می توان به قطع کردن شیر کودک در زمانی که همچنان به شیر خوردن نیاز دارد ، اشاره کرد . اغلب والدین زمانی شیر کودک را قطع می کند که او همچنان ولع شیر خوردن دارد و با فشار و اجبار شیر کودک را قطع می کنند .
لازم به ذکر است بدانید که مکیدن انگشت در نوزادانی که هر 4 ساعت یکبار شیر می خورند بیشتر از نوزادانی است که هر 3 ساعت یکبار و طبق جدول مخصوص شیر می خورند . در نتیجه می توان گفت زمانی که کودک همچنان ولع یا نیاز به شیر خوردن دارد ، شیر او را قطع نکنید .
همانطور که می دانید اغلب کودکان هنگام شیر خوردن به خواب می روند اما اگر در زمانی که کودک هنوز سیر نشده است ، شیر او را قطع کنید ؛ کودک برای اینکه به خواب رود انگشت خود را می مکد .
چرا کودکان شست خود را می مکند
همانطور که گفتیم یکی از دلایلی که کودکان به انگشت مکیدن روی می آورند زمانی است که آن ها همچنان برای شیر خوردن تمایل دارند اما مادر آن ها با زور و اجبار شیر او را قطع می کند .
از دیگر دلایل انگشت مکیدن کودکان می توان به ناکافی بودن عمل مکیدن ، ناکامل بودن حرکات لب ها ، مدت شیر خوردن کودکان و تغییرات ساعات شیر خوردن کودکان اشاره کرد .
همانطور که می دانید کودکان در زمان گرسنگی دچار اضطراب و بی قراری شده و بلافاصله پس از آنکه به آن ها شیر داده شود و سیر شوند به خواب می روند . همانطور که گفتیم اگر پیش از زمانی که کودک سیر شود ، شیر خوردن او را قطع کنید او انگشت خود را می مکد .
در واقع انگشت مکیدن در کودکانی که از شیر مادر خود تغذیه می کنند نسبت به کودکان دیگر که با شیشه شیر یا از قاشق شیر می خورند ، به نسبت بیشتر مشاهده می شود . البته انگشت مکیدن در کودکانی که از پستان مادر خود تغذیه می کنند با توجه به روش شیر خوردن و مقدار شیر مصرفی آن ها متفاوت است .
به عقیده یکی از دانشمندان به نام فروید ( Freud ) انگشت مکیدن کودکان نوعی ارضا جنسی می باشد البته می توان گفت آن ها انگشت خود را نمی مکند بلکه برای لذت بیشتر این کار را انجام می دهند .
لازم به ذکر است بدانید که برخی از کودکان که والدین طردشان کرده است برای جبران کمبود محبت از طریق پدر و مادر ، انگشت خود را می مکند .
آیا انگشت مکیدن کودکان درمان دارد ؟
همانطور که گفتیم انگشت مکیدن کودکان در سال های اول زندگی نگران کننده نیست اما پس از سنین 3 تا 4 سالگی به بعد باید روش های درمانی زیر را انجام دهید .
1 – قبل از هر روشی ابتدا باید اضطراب ، استرس ، وسواس و نگرانی های والدین کنترل شود .
2 – پس از 3 سالگی کودک باید آن ها را با اسباب بازی ، بازی با دوستانشان و غیره مشغول کنید تا حواسشان با چیزهای دیگری پرت شود و انگشت خود را در دهانشان نکنند .
3 برای درمان برخی از کودکان که خانواده ، آن ها را طرد کرده است باید روابط عاطفی بین فرزند و والدینشان اصلاح شود .
4 – باید آنقدر کودک مشغول شود و دیگر فرصتی برای انگشت در دهان کردن نداشته باشد .
فروانی مکیدن انگشت در کودکان
لازم به ذکر است بدانید که انگشت مکیدن در کودکان به دختر و یا پسر بودن آن ها ارتباطی ندارد و میزان شیوع آن 12 تا 83 درصد در کودکان می باشد . می توان گفت انگشت مکیدن در کودکان کم سن و سال شایع تر بوده و ارتباطی نیز با میزان هوش آن ها ندارد .
آیا کودک شما نیز انگشت خود را می خورد ؟ تا به حال به فکر درمان آن بوده اید ؟ با این تفاسیر همچنان نگران انگشت مکیدن کودک خود هستیدی یا تا حدودی نگرانی تان برطرف شده است ؟
سوالات متداول
1- ✔️ چرا برخی از کودکان انگشتشان را می خورند ؟
✔️ برخی از کودکان در سنین نوزادی تا کودکی انگشت خود را خورده اما اگر این مشکل تا 5 سالگی آن ها ادامه پیدا کند باید به پزشک مراجعه شود .
2- ✔️ آیا می توان انگشت مکیدن کودکان را درمان کرد ؟
✔️ پیش از درمان انگشت مکیدن کودکان ابتدا باید اضطراب و استرس والدین آن ها را درمان کرده و سپس کودکان را با اسباب بازی و یا بازی با والدینشان سرگرم کرد .
3- ✔️ آیا تمامی کودکان انگشت خود را می مکند ؟
✔️ میزان شیوع انگشت مکیدن در کودکان بین 12 تا 83 درصد بوده که بین دختر و پسر بودن آن ها نیز تفاوتی ندارد که در متن مقاله بیشتر به آن اشاره شده است .
» 4 راه کار مفید برای مقابله با جلب توجه کودکان
» در مورد اختلال سلوک چه می دانید