یکی از مشکلاتی که می تواند زندگی مشترک شما را سخت و طاقت فرسا نماید، وجود همسر شکاک است. از آنجایی که اعتماد اولین شرط شروع زندگی مشترک است. هر چقدر که همسر خود را دوست داشته باشید. وجود فردی که دائما نسبت به کارهای شما مشکوک است، می تواند زندگی را به کام شما تلخ نماید.
بنابراین هنگام انتخاب همسر حتما به رفتارهای او توجه داشته باشید، تا در صورت وجود نشانه های فرد شکاک بتوانید عاقلانه تر تصمیم گیری نمایید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با دلایل و نشانه های همسر شکاک و همچنین نحوه برخورد با او، به طور کامل آشنا کنیم.
نشانه های همسر شکاک
برای اینکه بدانید آیا همسر شما فردی شکاک است یا خیر؟ نیاز است تا در ابتدا با نشانه های همسر شکاک آشنایی پیدا کنید. در این صورت می توانید برای درمان همسر شکاک خود، اقدام نمایید. فراموش نکنید که بی توجهی به این اختلال و قبول کردن رفتارهای همسر، می تواند موجب شود تا پس از مدتی بدبینی او افزایش پیدا کند و دیگر نتوانید آن را درمان نمایید. به طور کلی از نشانه های همسر شکاک می توان به موارد زیر اشاره نمود.
زیر نظر داشتن تمامی کارهای شما:
پرسیدن سوالات بی از اندازه و بی مورد مانند " با کی حرف میزدی"، "چی گفت"، " چرا داشتی میخندیدی" و ... ابتدایی ترین نشانه همسر شکاک است. در صورتی که همسر شما دائما پس از گفتگو با دیگران و یا بیرون رفتن این سوالات را از شما می پرسند، و یا به چک کردن گوشی شما اقدام می کند، بهتر است برای بررسی های دقیق تر اقدام نمایید.
حسادت:
همسر شکاک معمولا نسبت به حرف زدن عادی شما با مرد دیگر نیز احساس حسادت شدید می کند. بنابراین تا جای ممکن می خواهد شما را قانع نماید که روابط اجتماعی خود را محدود نمایید. معمولا به بهانه های مختلف می خواهد بیرون از خانه کار نکنید. اگر قصد خرید یا تفریح دارید، فقط با خودشان بروید و ...
احساس خیانت:
این افراد دائما به شما بی اعتماد هستند و احساس می کنند به آن ها خیانت می کنید. زمانی که متوجه اشتباه خود می شوند نیز کاملا حق به جانب هستند و شما را مقصر این تفکر اشتباه می دانند. به همین دلیل دائما به دنبال اشتباهات شما هستند و کوچک ترین کار شما را یک توطئه و پنهان کاری می دانند.
زود قضاوت کردن:
این افراد دائما به نگاه دیگران نیز مشکوک هستند. بنابراین اگر ببینند که کسی لحظه ای به شما نگاه می کند، سریع عصبانی شده و معتقد هستند که شما یکدیگر را می شناسید و یا او به شما علاقه مند شده است. بنابراین به هیچ عنوان نمی توانید با آن ها منطقی صحبت کنید.
علت شکاک بودن همسر
شکاک بودن و بدبینی همسران می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. که با توجه به دلیل آن می توانید بهترین برخورد را با او داشته باشید. از جمله دلایل شک همسر می توان به موارد زیر اشاره نمود.
عشق زیاد:
شاید فکر کنید که علاقه بیش از اندازه همسرتان به شما می تواند زندگی را شیرین و دلچسب نماید. اما متاسفانه علاقه جنون وار و بیش از اندازه می تواند او را به همسر شکاک تبدیل نماید. صحبت کردن شما با دیگران، تفریح با دوستانتان، عشق ورزی به خانواده و ... برای او قابل هضم نیست. زیرا او می خواهند تمام توجه شما به او باشد و به نوعی شما نیز دیوانه او باشید. همین موضوع موجب می شود تا تمامی مکالمات و رفت و آمدهای شما را کنترل و محدود نماید.
تفاوت در ارزش ها و فرهنگ:
تفاوت فرهنگی نیز می تواند موجب شکاک شدن همسر شما شود. در صورتی که رفتار شما با جنس مخالف از نظر شما کاملا نرمال باشد. اما همسرتان آن را متعهدانه نداند، می تواند موجب بدنیتی او نسبت به شما شود.
سابقه خیانت:
در صورتی که فردی در گذشته خود خیانت و بی اعتمادی را تجربه نموده باشد. ممکن است نسبت به شما نیز این احساس را داشته باشد و به همین دلیل نتواند به شما اعتماد نماید.
از دیگر دلایلی که می تواند موجب بدبینی همسر شما و شکاک بودن او شود، می توان به موارد زیر اشاره نمود.
-
تجربه ناخوشایند در دوران کودکی
-
بیماری و اختلال پارانوئید
-
شنیدن اخبار منفی در رابطه با خیانت و همچنین پیگیری نمودن دائم این اخبار
-
مشاهده خیانت در نزدیکان خود
-
مصرف مواد مخدر و یا اعتیاد به الکل
-
وجود والدین شکاک
نحوه برخورد با همسر شکاک
نحوه برخورد با همسر شکاک نقش بسیار موثری در درمان بدبینی همسر شما دارد. بنابراین در صورتی که همسر شکاک دارید، بهتر است در ابتدا دلیل ایجاد این شک و بدبینی را پیدا کنید. پس از آن می توانید با استفاده از راهکارهای زیر بهترین نحوه برخورد با همسر شکاک را بشناسید. از مهم ترین و موثرترین روش های برخورد با همسر شکاک می توان به موارد زیر اشاره نمود.
خط قرمزهایی که تعیین کردید را رعایت نمایید.
سعی کنید همان ابتدای رابطه با همسرتان حد و مرزهای مورد نظرتان را مشخص نمایید. در طول زندگی نیز سعی کنید هرگز این خط قرمزها را زیر پا نگذارید. زیرا در این صورت می توانید موجب شک و بدبینی او شوید.
گفتگو کنید.
از دیگر راهکارهای برخورد با همسر شکاک داشتن گفتگوی سازنده است. لجبازی، بحث و جدل و اتهام زدن به او می تواند وضعیت را بدتر کند و زندگی شما را به نابودی بکشاند. بنابراین سعی کنید زمانی که هر دو آرام هستید در رابطه با سوء تفاهم های ایجاد شده در نهایت آرامش صحبت کنید.
حرف هایتان را فراموش نکنید.
از دیگر نکاتی که هنگام برخورد با همسر شکاک باید به آن توجه نمایید، پایبندی به حرف هایتان است. در این صورت او متوجه ارزشی که برایش قائل هستید می شود و صداقت خود را به او ثابت می نمایید. البته این قول ها باید کاملا دو طرفه باشد.
از دیگر راه های برخورد با همسر شکاک:
-
به هیچ عنوان همسرتان را با شخص دیگری مقایسه نکنید.
-
به او ابراز علاقه کنید و بگویید که چقدر برای او ارزش قائل هستید.
در صورتی که با استفاده از روش های بالا نتوانستید بدبینی او را برطرف نمایید. حتما به روان پزشک مراجعه نمایید و از او بخواهید به شما کمک کند.
سوالات متداول
1- ✔️ نشانه های همسر شکاک چیست؟
✔️ برای شناخت همسر شکاک ابتدا باید نشانه های این افراد و شک کردن آن ها را بدانید که در متن مقاله توضیح داده شده است.
2- ✔️ علت شکاک بودن همسر چیست؟
✔️ شکاک بودن و بدبینی همسران می تواند دلایل مختلفی از جمله تجربه خیانت داشته باشد که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ نحوه برخورد با همسر شکاک چگونه است؟
✔️ نحوه برخورد با همسر شکاک نقش بسیار موثری در درمان بدبینی همسر دارد که در متن مقاله توضیح داده شده است.