شما در ماه ششم بارداری نیازی به سر و کله زدن با علائم اذیت کننده سه ماه اول مثل سینه های دردناک و یا خستگی شدید را ندارید و خوشبختانه علائم سه ماهه سوم بارداری مانند بی خوابی و درد های انقباضی شکم نیز هنوز آغاز نشده است. بنابراین در این ماه معمولا شما حال بهتری را تجربه کرده و به راحتی استراحت می کنید.
در ماه ششم بارداری شما انرژی بیشتری دارید و می توانید غذاهای مورد علاقه بیشتری را بخورید. همچنان راه رفتن در بیرون از خانه و سایر مکان ها برای شما راحت است. سینه ها همچنان در حال رشد بوده و ناف به سمت بیرون می آید. در این مقاله به بررسی ششمین ماه بارداری، علائم و وضعیت جنین در این ماه پرداخته شده است.
وضعیت جنین در ماه ششم بارداری
در ماه ششم بارداری جنین 17 الی 30 سانت بوده و حدود 500 الی 900 گرم است. کودک توانایی شنیدن صداهای بیرون را داشته و صحبت با جنین در این زمان پیشنهاد می شود. هنگامی که او خواب نیست، ممکن است در جواب صحبت شما یا صداهای بیرون واکنش نشان داده و حرکت کند.
در ماه 6 بارداری پلک های کودک شما هنوز بسته است، اما کره چشم های کوچک وی در پشت پلک ها حرکت می کنند. ریه های کودک در حال شکل گیری کامل است، البته هنوز آمادگی کامل برای کار کردن خارج از رحم را ندارد. اثر انگشت پا و دست جنین نیز در این ماه در حال به وجود آمدن است. رفلکس کودک از نوع مکیدن در حال شکل گیری بوده و احتمالا الان به دنبال انگشت شست خود است و سکسه های زیاد داشته که احتمالا شما حس می کنید.
علائم ماه ششم بارداری
در ماه ششم بارداری همانطور که ذکر شد، ناف شما به سمت بیرون آمده و به احتمال زیاد دچار اضافه وزن شده اید، در این جا سایر علائم بارداری در ششمین ماه بارداری مطرح شده است.
1سوزش سر دل:
در این ماه نیز هورمون های بدن اذیت و آزار خود را داشته و این بار دریچه بین معده و مری را ریلکس می کنند، این امر منجر به سوزش سر دل می شود. اگر سوزش معده شما را آزار می دهد، سعی کنید هر روز حدود شش وعده غذایی کوچک بخورید، علاوه بر این غذا های تند یا سرخ شده نخورید.
2کمر درد:
در ماه ششم حاملگی به دلیل بزرگ شدن اندازه شکم به کمر شما فشار وارد شده و دچار کمردرد بارداری می شوید، حمام آب گرم می تواند تسکین دهنده باشد، و اگر درد ادامه داشت، با پزشک خود در مورد داروهای مسکن بی خطری که می توانید مصرف کنید صحبت کنید.
3گر گرفتگی:
شاید فکر کنید، گر گرفتگی فقط از نشانه های یائسگی است، اما اینطور نیست و در دوران بارداری نیز این مسئله پیش می آید، زمانی که این احساس به شما دست داد، آب زیاد مصرف کرده و لباس های گشاد نازک بپوشید.
4سرگیجه:
در ماه ششم، با بزرگ شدن اندازه شکم در بارداری، گردش خون در حال تغییر است و ممکن است جریان خون کمتری به قسمت بالایی بدن و سر شما وارد شود. اگر احساس سبکی سر می کنید، هنگام تغییر وضعیت به آرامی حرکت کنید، مقدار زیادی آب بنوشید و از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
5گرفتگی عضلات پا:
برخی از مادران آینده به خصوص در شب دچار گرفتگی در ناحیه پایین ساق پا شده که هنوز متخصصان دلیل مشخصی برای آن پیدا نکرده اند، ولی ورزش و هیدراته ماندن و ماساژ پا به این امر کمک می کند، حمام آب گرم نیز به شما پیشنهاد می شود.
6ضربان قلب سریع:
افزایش ضربان قلب در این دوران امری طبیعی بوده و لزوما نشانه استرس در بارداری نیست، اگر متوجه شدید که ضربان قلب شما برای مدت طولانی بالا میماند، یا اگر در تنفس نیز مشکل دارید، با پزشک خود صحبت کنید.
تغذیه ماه ششم بارداری
نوع تغذیه در ماه ششم بارداری مانند تمام ماه های دیگر حائز اهمیت بوده و باید اطلاعات کافی نسبت به مواد لازم برای بدن به دست آورد. در این جا اطاعاتی در مورد مواد مغذی و رژیم غذایی بارداری در ششمین ماه مطرح شده است.
مواد مغذی:
-
کلسیم
-
آهن
-
روی
-
کربوهیدرات
-
پروتئین
-
ویتامین های A،B1،B2،B3،B6،B12،C،D،E،K
-
مواد معدنی
رژیم غذایی مناسب:
-
میوه مانند سیب، موز و هلو
-
سبزیجات مثل هویج، سیب زمینی و لوبیا
-
انواع سوپ با دال ها
-
مصرف ماست
باید و نباید های ماه ششم بارداری
در ماه ششم بارداری برخی نکات وجود داشته که برای بهتر پیش رفتن روند بارداری و حفظ آرامش لازم به رعایت آن ها است. در این جا این باید و نباید های ششمین ماه بارداری مطرح شده است.
در مورد برقراری رابطه جنسی در بارداری به دلیل بزرگ شدن شکم و سایر خطرات از پزشک خود سوال کنید.
تدارکات لازم برای اتاق فرزند را کامل کرده تا استرس کمتری را تحمل کنید و چون به مرور راه رفتن و انجام فعالیت سخت تر می شود، الان بهترین زمان برای انجام این فعالیت ها است.
اگر قرار بر زایمان سزارین است، حتما نسبت به رزرو وقت اقدام کنید و بیمارستان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
تدارکات لازم برای اتاق فرزند را کامل کرده تا استرس کمتری را تحمل کنید و چون به مرور راه رفتن و انجام فعالیت سخت تر می شود، الان بهترین زمان برای انجام این فعالیت ها است.
اسم کودک را به کمک همسر خود انتخاب کنید.
ورزش و یوگا در دوران بارداری فراموش نشود و از ورزش های مخصوص دوران بارداری و پس از اجازه پزشک استفاده کنید.
در صورتی که علائم خاصی مثل خونریزی در بارداری، درد زیاد در ناحیه زیر شکم و کمر، تبی که چند روز ادامه دار باشد و علائم زایمان را حس کردید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
سوالات متداول
1- ✔️ وضعیت جنین در ماه ششم بارداری چیست؟
✔️ در ماه ششم بارداری جنین 17 الی 30 سانت بوده و حدود 500 الی 900 گرم است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علائم ماه ششم بارداری چیست؟
✔️ در ماه ششم بارداری همانطور که ذکر شد، ناف شما به سمت بیرون آمده و علائمی هست که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ تغذیه ماه ششم بارداری چیست؟
✔️ نوع تغذیه در ماه ششم بارداری مانند تمام ماه های دیگر حائز اهمیت بوده که در متن مقاله رژیم غذایی مناسب توضیح داده شده است.