اکنون که در این سفر طولانی در ماه هفتم بارداری به سر می برید، کودکتان به سرعت در حال رشد است و روز به روز بیشتر شبیه وقتی است که موقع زایمان شما آن را مشاهده می کنید. پوست او به مرور در حال روشن شدن بوده و شکمتان نیز در حال بزرگ شدن است، بنابراین به احتمال زیاد چالش های فیزیکی از جمله کمردرد به سراغ شما خواهد آمد.
بنابارین در این ماه بیشتر به نزدیک شدن زمان ملاقاتتان با کودک فکر کنید تا مشکلات را راحت تر پشت سر گذارید. ماه هفتم بارداری که در سه ماهه سوم است، نیاز به مراقبت های جدید داشته و علائم جدیدی برای مادر رخ می دهد که در این مقاله به طور کامل شرح داده شده است.
وضعیت جنین در ماه هفتم بارداری
در ماه 7 بارداری وزن کودک حدود 1 کیلوگرم بوده و قد تقریبا 35 سانتی متر است. در این ماه از بارداری سیستم و اندام هایی از کودک در حال رشد بوده که به زنده ماندن او در دنیای بیرونی و خارج از رحم کمک بسیار می کند، برای مثال ریه های او شروع به تولید ماده ای به نام سورفکتانت(surfactant) می کنند که به ریه های او اجازه می دهد به درستی منبسط و منقبض شوند.
کودک شما در ماه هفتم بارداری توانایی باز و بسته کردن چشمانش را به دست آورده و ممکن است تغییرات نور و تاریکی را از هم تشخیص دهد و واکنشی مثل لگد زدن داشته باشد. او در حال جمع کردن چربی و چاق شدن بوده که این چربی اضافه منجر به صاف شدن چین و چروک های وی می شود. . در همین حال، سلول های پوست او شروع به تولید ملانین می کنند که یک رنگدانه طبیعی است و به رنگ پوست کمک می کند.
علائم ماه هفتم بارداری
شما در سه ماهه سوم وارد شدید و در ماه هفتم بارداری علائم جدیدی ظاهر می شوند، شما در حال ورود به سه ماهه سوم هستید، و متوجه اندازه شکم در بارداری و افزایش و رشد آن هستید. در این جا علائم هفتمین ماه بارداری را مشاهده می کنید.
1سیاتیک
همانطور که رحم شما رشد می کند، می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و سپس باعث درد لگن یا کمر درد بارداری شود. اگر درد در قسمت پایین کمر یا لگن شما شروع شود و به سمت پایین پا کشیده شود، ممکن است درد سیاتیک باشد، در هر صورت با پزشک خود مشورت کنید.کیشه آب گرم و یا حرکات کششی برای این درد مناسب است.
2درد لگن
هورمون های بارداری تاثیرات بسیار و عجیب بر روی بدن شما می گذارند، برای مثال روی مفاصل لگن که در زایمان درگیر هستند تاثیر گذاشته و منجر به درد در لگن می شوند، در این صورت سعی کرده تا خیلی روی پاهای خود نایستید و حتما با اجازه پزشک به ورزش های دوران بارداری مخصوص بپردازید.
3یبوست
سطوح بالاتر هورمون پروژسترون و آهن در هفتمین ماه بارداری می تواند هضم را کند کرده و یبوست به همراه خود آورد. برای رفع این مسئله مدام آب بنوشید و مطمئن شوید که فیبر کافی در رژیم غذایی خود دریافت می کنید. منابع خوب فیبر شامل لوبیا، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات است.
4انقباضات براکستون هیکس
انقباضات براکستون هیکس (Braxton Hicks contractions)که گاهی اوقات انقباضات تمرینییا کاذب نامیده می شود، می تواند در سه ماهه دوم یا سوم بارداری شروع شود. این انقباضات همراه با گرفتگی و درد در ناحیه شکم بوده و معمولا هنگام راه رفتن و حرکت از بین می رود. احتمال بروز آن ها در اواخر روز و بعد از فعالیت بدنی مانند ورزش یا رابطه جنسی در بارداری بیشتر است.
5خستگی
برخی از مادران در طول سه ماهه دوم افزایش انرژی را تجربه کرده، اما با شروع سه ماهه سوم و در ماه هفتم بارداری ممکن است کمی احساس خستگی بیشتری کنند. یکی از دلایل این امر این است که در ماه هفتم بارداری شکم شما کمی بزرگ شده است و ممکن است خواب آرام شبانه دشوارتر باشد. سعی کنید تا زمانی که می توانید استراحت کنید، حتی اگر این به معنای استراحت در طول روز باشد. با استفاده از یک بالش به پهلو بخوابید تا برآمدگی شکم شما را اذیت نکند. ورزش و رژیم غذایی مناسب نیز در این امر کمک کننده است.
6خونریزی یا لکه بینی:
خونریزی و لکه بینی در بارداری در ماه های مختلف رخ می دهد و برخی از آن ها طبیعی است، در ماه هفتم بادراری نیز مقداری خونریزی و لکه بینی در حد خفیف معمولا طبیعی بوده اما حتما با پزشک خود مشورت کنید.
تغذیه ماه هفتم بارداری
تغذیه و رژیم غذایی دوران بارداری بسیار مهم بوده و هر ماه کمی متفاوت است، به مرور مادر باید انرژی و مواد غذایی بیشتری به بدن رسانده زیرا کودک در حال رشد بیشتر از قبل مصرف می کند. در این جا رژیم غذایی ماه هفتم بارداری ارائه شده است.
عناصر سازنده وعده های غذایی و میان وعده های شما باید شامل موارد زیر باشد.
-
میوه
-
سبزیجات
-
پروتئین
-
غلات کامل
-
چربی و روغن های سالم
-
لبنیات پاستوریزه کم چرب یا بدون چربی
مواد غذایی شامل ویتامین C:
-
توت فرنگی
-
گوجه فرنگی
-
فلفل قرمز و سبز
-
کلم بروکلی
مواد غذایی شامل ویتامین A:
-
محصولات لبنی
-
ماهی
-
طالبی
-
هویج
مواد غذایی شامل ویتامین D:
-
زرده تخم مرغ
-
پنیر
-
جگر گاو
علاوه بر این مصرف مواد غذایی شامل کلسیم و ویتامین هایی مثل B12 و B6 نیز حتما پیشنهاد می شود.
باید و نباید های ماه هفتم بارداری
در ماه هفتم حاملگی نیز مانند سایر ماه ها باید و نباید هایی وجود دارد که اطلاع یافتن از آن ها کمک کننده است، در اینجا برخی از نکات مهم را مشاهده می کنید.
اگر قبلاً سزارین شدهاید و اکنون میخواهید برای زایمان طبیعی اقدام کنید باید تاییدیه آن را از دکتر بگیرید.
می توانید از الان برای اتاق کودک و وسایل مورد نیاز اقداماتی انجام دهید.
نسبت به علائم زایمان زودرس آگاهی کافی به دست آورید.
در مورد اسم کودک با همسر خود به نتایج قطعی برسید.
در مورد امکان برقراری رابطه جنسی در دوره بارداری از پزشک خود سوال کنید.
سوالات متداول
1- ✔️ وضعیت جنین در ماه هفتم بارداری چیست؟
✔️ در ماه 7 بارداری وزن کودک حدود 1 کیلوگرم بوده و قد تقریبا 35 سانتی متر است که در متن مقاله شرح داده شده است.
2- ✔️ علائم ماه هفتم بارداری چیست؟
✔️ شما در سه ماهه سوم وارد شدید و در ماه هفتم بارداری علائم جدیدی ظاهر می شوند که در متن مقاله مطرح شده است.
3- ✔️ تغذیه ماه هفتم بارداری چیست؟
✔️ تغذیه و رژیم غذایی دوران بارداری بسیار مهم بوده و هر ماه کمی متفاوت است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
پاسخ مشاور: با پزشک خود مشورت کنید.