به اواخر دوران بارداری خود رسیده اید و در ماه هشتم شاید احساس کنید که همه اصول و فنون بارداری را از بر شده اید، و یا حتی فراموش کرده باشید که دوران قبل حاملگی چگونه بود. این مسیر برای شما پر از سوپرایز و پستی و بلندی بوده ولی همچنان چالش هایی پیش رو دارید.
در این ماه باید همه کار های لازم برای به دنیا آمدن کودک تکمیل شده و وسایل زایمان نیز آماده باشد، تا در صورت مشاهده علائم زایمان زودرس هر چه سریع تر اقدام کنید. هشتمین ماه بارداری نیز مانند تمام ماه های دیگر علائم خاص خود را داشته و جنین نغییراتی در رشد دارد. در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد ماه هشتم بارداری ارائه شده است.
وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری
ماه هشتم با ماه هفتم بارداری متفاوت بوده و کودک همچنان در حال رشد است، کودک در این ماه حدود 40 تا 45 سانتی متر بوده و وزن او حدود 1.8 الی 2.7 کیلوگرم است که تقریبا اندازه یک طالبی است. در این ماه به سرعت بزرگ شده و به وزن خود هنگام زایمان نزدیک می شود. اندام های کودک شما در این ماه به سرعت در حال رشد هستند، یکی از اعضایی که واقعاً پیشرفت میکند، مغز است، زیرا امواج مغزی به سبک نوزادان آغاز می شود. مغز تا جایی رشد کرده که حتی می تواند دمای بدن را کنترل کند، زیرا به این عملکرد در خارج از رحم نیاز دارد.
اگرچه برخی از استخوان های او در ماه هشت بارداری شروع به سفت شدن کردهاند، اما جمجمه اش هنوز نرم است تا در زمان مناسب، راحتتر از کانال زایمان عبور کند. ممکن است کودک شما در این ماه کمی فعال تر باشد. از سکسکه گرفته تا کشش و لگد، بنابراین این امکان وجود دارد که در ماه هشتم بارداری، حرکات مشخص تری را احساس کنید. ممکن است پزشک به شما شمردن حرکات او در روز را پیشنهاد دهد. یک روش این است که ببینید چقدر طول می کشد تا 10 حرکت متمایز را احساس کنید. ممکن است کودک شما درست بعد از خوردن غذا فعال تر باشد، بنابراین اغلب زمان خوبی برای نشستن و شمردن حرکات او است.
کلیه های کودک شما نیز در ماه هشتم بارداری به تکامل می رسند. موهای ظریفی به نام لانگو (lanugo) که بدن کوچک او را در چند هفته گذشته پوشانده بود شروع به از بین رفتن می کند. در عوض ممکن است موهای سر او شروع به رشد کنند.
علائم ماه هشتم بارداری
علائم مادر در بارداری در همه ماه ها وجود داشته و در ماه هشتم نیز علائم آزار دهنده ای هست که در این جا به طور کامل توضیح داده شده است.
1تنگی نفس
هر چه اندازه شکم در بارداری بیشتر می شود، فضا تنگ تر شده و شاید رحم به ریه ها فشار وارد کند، که همین امر منجر به تنگی نفس در افراد می شود. صاف ایستادن و نشستن می تواند به شما کمک کند تا در مواقعی که به آنها نیاز دارید نفس عمیق بکشید.
2تکرر ادرار
همانطور که کودک شما به سمت پایین حرکت می کند، ممکن است فشار بیشتری به مثانه وارد کرده و این می تواند منجر به تکرر ادرار شود. متاسفانه کاری برای رفع این تکرر ادرار نمی توان انجام داد و شما همچنان باید هیدراته بمانید، اما اگر قصد خروج از خانه را دارید در آخرین لحظه خروج به سرویس بهداشتی و تخلیه مثانه بپردازید.
3فشار لگن
همچنین هنگامی که کودک شما به سمت پایین می آید، ممکن است شروع به احساس فشار در ناحیه لگن خود کنید.
4انقباضات براکستون هیکس
انقباضات براکستون هیکس (Braxton Hicks) که انقباضات تمرینی یا کاذب نیز نامیده می شود، می تواند در سه ماهه دوم یا سوم بارداری شروع شود. این انقباضات معمولاً نامنظم هستند، قویتر نمیشوند، آن ها معمولاً در صورت حرکت یا تغییر موقعیت از بین می روند.
5استرس
استرس بارداری گاهی از ماه اول بارداری وجود داشته و طبیعی است که الان با نزدیک شدن به زمان زایمان و نگرانی بابت تغییر زندگی پس از فرزند آوری نگران شده و دچار استرس شوید. با روانشناس، همسر و خانواده خود صحبت کرده و از آن ها کمک بخواهید.
6هموروئید
در بارداری گاهی رگ های مقعد ملتهب می شوند که به آن هموروئید می گویند، گاهی این امر به دلیل یبوست، افزایش هورمون پروژسترون یا جا به جا کردن وسایل به وجود می آید. فیبر مصرف کرده و هیدراته بمانید.
تغذیه ماه هشتم بارداری
رژیم غذایی بارداری در همه ماه ها از اهمیت بسیار برخوردار بوده و مادران آینده باید نسبت به آن آگاه باشند، در این جا تغذیه مناسب هشتمین ماه بارداری ارائه شده است.
عناصر سازنده وعده های غذایی و میان وعده های شما باید شامل موارد زیر باشد.
-
میوه
-
سبزیجات
-
پروتئین
-
غلات کامل
-
چربی و روغن های سالم
-
لبنیات پاستوریزه کم چرب یا بدون چربی
مواد غذایی شامل ویتامین C:
-
توت فرنگی
-
گوجه فرنگی
-
فلفل قرمز و سبز
-
کلم بروکلی
مواد غذایی شامل ویتامین A:
-
محصولات لبنی
-
ماهی
-
طالبی
-
هویج
مواد غذایی شامل ویتامین D:
-
زرده تخم مرغ
-
پنیر
-
جگر گاو
علاوه بر این مصرف مواد غذایی شامل کلسیم و ویتامین هایی مثل B12 و B6 نیز حتما پیشنهاد می شود.
باید و نباید های ماه هشتم بارداری
اطمینان خاطر داشتن در دوران بارداری نسبت به شرایط مختلف از استرس فرد کم کرده و به او در این دوران کمک می کند، در این جا برخی باید و نباید های ماه هشتم بارداری مطرح شده است.
نسبت به انقباضات رحم آشنا بوده و علائم زایمان را بشناسید.
پزشک مخصوص اطفال برای کودک وی پیدا کنید.
از زمان زایمان خود در صورت انجام سزارین آگاه باشید.
در مورد انجام ورزش در این ماه از پزشک پرس و جو کنید.
در مورد برقراری رابطه جنسی نیز با پزشک مشورت کنید.
از اطرافیان خود حمایت بخواهید.
سوالات متداول
1- وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری چیست؟
ماه هشتم با ماه هفتم بارداری متفاوت بوده و کودک همچنان در حال رشد است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
2- وضعیت جنین در ماه هشتم بارداری چیست؟
ماه هشتم با ماه هفتم بارداری متفاوت بوده و کودک همچنان در حال رشد است که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
3- تغذیه ماه هشتم بارداری چیست؟
رژیم غذایی بارداری در همه ماه ها از اهمیت بسیار برخوردار بوده و در ماه هشتم نیز باید رعایت کرد که در متن مقاله شرح داده شده است.
پاسخ مشاور: حتما با پزشک خود مشورت کنید.